Ik ben Rob Treebusch, geboren en getogen in Den Haag. Toen ik 38 jaar was ben ik verhuisd naar Zoetermeer, waar mijn kinderen groot zijn geworden. Door omstandigheden heb ik omstreeks mijn 10e jaar mijn creatieve activiteiten losgelaten en op mijn 59e levensjaar uiteindelijk weer opgepakt.

Ik vind zelf dat mijn vaardigheden snel ontwikkelen. Op deze website kunt u mijn foto’s, grafisch werk en overig werk bekijken. Wanneer deze nog te koop zijn, is dat vermeld.

In de afgelopen maanden ben ik mij steeds meer toe gaan leggen op digitaal werk of uitwerkingen van digitale composities.
Daarnaast interesseer ik mij steeds meer voor 3D werk in de vorm van steen en hout. Ik krijg daardoor een nog groter respect voor de natuur en het veantwoord en nuttig gebruik daarvan.
Ik geef in mijn werk emotie weer, gecombineerd met actualiteit. Ik vind het daarbij mooi te merken dat anderen in hetzelfde werkstuk verschillende elementen onderscheiden. Daarom probeer ik steeds verder te komen in deze vorm van expressie.

Naast eigen werk is uw opdracht ook mogelijk. In samenspraak, met behulp van schetsen en eventueel een mood-board kan een bijzonder en persoonlijk kunstwerk tot stand komen. Meer informatie hierover? Stuur een bericht via de contactpagina.

Het is ook mogelijk om T shirts, polo’s of sweaters met een afdruk te bestellen.

Veel plezier op de website.

Tekst bij expositie Maison Gaspard de Colingy 

De betoverende indruk van Rob Treebusch

In Maison Gaspard ontluikt ieder kwartaal nieuwe kunst en vanaf februari vangt de begane grond de schittering van Rob Treebusch’s meesterwerken. De in 1958 in Den Haag geboren kunstenaar koesterde tot zijn tiende een passie voor tekenen, die helaas abrupt eindigde door een onvoorziene gebeurtenis. Nu, vele jaren later, weet Rob met zijn kunstzinnige projecten een betoverende indruk achter te laten.

Vanaf ongeveer zijn twintigste levensjaar heeft Rob Treebusch zich toegelegd op een loopbaan in de fotografie, om vervolgens een geheel nieuwe uitdaging aan te gaan als bewaarder/ inrichtingswerker in de Scheveningse gevangenis. Gedurende een lange periode binnen Justitie en Veiligheid heeft hij diverse functies met plezier vervuld. Gedurende al die tijd heeft het tekenen echter geen deel meer uitgemaakt van zijn activiteiten, op enkele miniatuurtjes in agenda’s en verslagen na.

Tijdens een therapie in 2017 werd zijn creativiteit opnieuw geraakt en leefde weer op. Hierdoor besloot Rob, na ruim veertig jaar dienst bij de overheid, zijn arbeidsverhouding te beëindigen. Sindsdien is hij gestart met diverse kunstzinnige projecten. Een van deze projecten omvat het ombouwen van een grote motorfiets van benzine naar elektrisch, zonder dat hij ooit een technische opleiding genoot.  Hij staat open voor alle advies en input van deskundigen op dit gebied.

Daarnaast heeft hij zich gewijd aan schilderen en werken met verschillende materialen, zoals olieverf op doek, gekleurde pentekeningen op papier, digitale schilderijen, bijzondere foto’s, een klein stenen beeldhouwwerk en is hij recent begonnen aan een houten 3D-werk: twee walvissen uit een ruwe boomstam voor de tweeling waar zijn dochter en haar partner in blijde verwachting van zijn.

Bovendien is Rob al enkele jaren bestuurslid van Stichting Kunst uit Hillegom, in het dorp waar hij woont.  Met deze stichting behartigt hij de belangen van lokale kunstenaars, onder andere door het organiseren van diverse kunst-evenementen.

De afgelopen jaren heeft hij zich verwonderd over de verwijdering en polarisatie tussen mensen en groepen. Hij constateert dat diverse media de verbinding tussen groepen met verschillende opvattingen tegengaan en polarisatie bevorderen. Internet en met name de sociale media met haar algoritmes werken verslavend en versterken dit. Hij vind dat samenwerking tussen verschillende groepen mensen tot meer creativiteit en betere resultaten leidt, wat door bovenstaande verzwakt.

Rob is tevens verbaasd dat de mensheid steeds minder om materialen geeft. De consumptiemaatschappij zorgt dat deze daarmee steeds verder van de natuur komt te staan. Het verspillen van voedsel, wegwerpen van bruikbare artikelen en in de natuur weggooien van allerlei soorten plastic en ander afval vind hij onbegrijpelijk.

Vanwege zijn bijzondere respect voor bestaande materialen is hij overgegaan tot het zelf maken van zijn olie,- en acrylverf waarmee hij zijn werken creëert. Dat internet ook opbouwend gebruikt kan worden bewijst hij met zijn  digitale werkstukken.

Tevens werkt hij daarom zijn kunst meestal af in “oud” lijstwerk of op ruwe latjes die hij zelf opknapt. Digitale werkstukken en foto’s zijn beschikbaar in verschillende formaten. Van ieder maakt hij maximaal 15 afdrukken om de exclusiviteit te waarborgen.

Naast de werken die hier tentoongesteld worden, benadrukt hij dat er nog veel meer mogelijk is.

Voor wie overweegt een kunstwerk in opdracht te laten maken, staat Rob Treebusch open voor een vrijblijvend gesprek om ideeën uit te wisselen. Neem contact op via de mail: info@robb-art.com

4L.Domains - Premier Marketplace for Premium 4-Letter Domain Names

Domain iqxc.com is for sale!

Dear visitors, the domain name, iqxc.com, is available for purchase at a fixed price. If you are interested in acquiring this domain name, please use the following link: https://www.dynadot.com/forsale/iqxc.com or click the button below:

Buy domain iqxc.com